Organizația Salvați Copiii

Organizația Salvați Copiii

Programul de sănătate a mamei și copilului

Status: Fundraising

În România, accesul precar sau uneori inexistent la servicii medicale de calitate pune viața femeilor gravide și a bebelușilor acestora în pericol. Prin proiectul SENS oferim servicii integrate de ingriijire pentru mamă, bebeluș și nu numai. 

[ Show more ]

12,606 RON

Raised:

7

Supporters:

79

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În cadrul programului de sănătate a mamei și a copilului, Salvați Copiii a creat o rețea de incluziune socială și combatere a sărăciei, prin implementarea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) la nivel local și printr-o creștere a accesului la servicii sustenabile și de calitate pentru mame gravide, gravide minore și copii până la 5 ani din zone rurale defavorizate.

Practic, în cadrul programului facilităm accesul la servicii de sănătate, asistență pediatrică și planificare familială. De asemenea, avem o paletă largă de activități pe care le desfășurăm:

-       Informăm gravidele și mamele cu privire la importanța alăptării, a vaccinării, a nutriției, a sănătății în timpul sarcinii, a importanței contoalelor medicale în timpul sarcinii și a igienei.

-       Facilităm accesul la servicii socio-medicale de calitate pentru gravide, mame și copiii până în 5 ani din zone rurale defavorizate.

-       Alături de autoritățile locale și naționale, devoltăm o rețea de intervenție în domeniul sănătății mamei și copilului pentru a favoriza accesul la servicii pentru această categorie de beneficiari din zone rurale defavorizate.

 

Activăm în 14 județe și 42 de comunități și oferim sprijin pentru 7.500 de părinți, copii și adolescenți anual, cu rezultate considerabile:

-       Procentul femeilor gravide care au mers la control a crescut cu 10%

-       Procentul de copii vaccinați în schema obligatorie a crescut de la 80% la 97%

-       Procentul gravidelor care s-au înscris la un medic de familie a ajuns la 100%

-       Prin educație pentru sănătate și produse de igienă, gradul de curățenie din gospodăriile vizate a crescut în 50% din cazuri. “