Organizația Salvați Copiii

Organizația Salvați Copiii

Sprijiniți copiii afectați de cutremurul din Turcia și Siria

Status: Fundraising

Sprijiniți copiii afectați de cutremurul din Turcia și Siria

[ Show more ]
1.7% Complete

4,250 RON

Sumă:

1

Galantomi:

42

Donații:

250,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Salvați Copiii este pe teren în permanență, să asigure rapid sprijinul crucial de care supraviețuitorii au nevoie: adăpost, medicamente, apă și alimente.
Se estimează că seismele au afectat aproximativ 23 de milioane de oameni, dintre care mulți sunt copii. Supraviețuitorii au nevoie urgent de hrană, adăpost, pături și apă curată. Asigurarea de condiții salubre în adăposturile temporare este și ea prioritară, fără apă curentă și toalete, bolile transmise prin apă se răspândesc rapid, boli extrem de periculoase pentru copii.
Acești copii riscă să fie separați de familiile lor, fiind expuși pericolului exploatării și abuzului. Menținerea laolaltă a  familiilor în astfel de crize este esențială pentru siguranța, protecția și bunăstarea lor.

Salvați Copiii a oferit mâncare caldă pentru copiii si adultii care se adăpostesc în sălile de sport ce sunt folosite ca adăposturi temporare în diferite locații din Hatay, Turcia. Totodată, împreună cu partenerii săi, Salvați Copiii a livrat mâncare pentru familiile din nord-vestul Siriei, unde nivelul de sprijin pentru persoanele afectate este departe de a fi la un nivel suficient.

Situația din nord-vestul Siriei este extrem de sumbră. Aceste cutremure au lovit în zone în care copiii și familiile lor se confruntau deja cu provocări uriașe, mulți dintre ei dislocați în urma a 12 ani de conflict, care trăiesc în tabere și sunt deja dependenți de ajutorul umanitar pentru a-și satisface nevoile de bază.

Echipele Salvați Copiii de pe teren  au inceput distribuirea produselor de imediată necesitate: pături, îmbrăcăminte de iarnă, alimente pentru copii, apă, combustibil, produse igienico-sanitare.
Salvați Copiii își sprijină partenerii din nord-vestul Siriei în furnizarea de hrană, corturi, produse de imediată necesitate, îndepărtarea molozului, sprijinirea centrelor de sănătate cu medicamente și combustibil.