Programul de sănătate a mamei și copilului

În cadrul programului de sănătate a mamei și a copilului, Salvați Copiii a creat o rețea de incluziune socială și combatere a sărăciei, prin implementarea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) la nivel local și printr-o creștere a accesului la servicii sustenabile și de calitate pentru mame gravide, gravide minore și copii până la 5 ani din zone rurale defavorizate.

Practic, în cadrul programului facilităm accesul la servicii de sănătate, asistență pediatrică și planificare familială. De asemenea, avem o paletă largă de activități pe care le desfășurăm:

-       Informăm gravidele și mamele cu privire la importanța alăptării, a vaccinării, a nutriției, a sănătății în timpul sarcinii, a importanței contoalelor medicale în timpul sarcinii și a igienei.

-       Facilităm accesul la servicii socio-medicale de calitate pentru gravide, mame și copiii până în 5 ani din zone rurale defavorizate.

-       Alături de autoritățile locale și naționale, devoltăm o rețea de intervenție în domeniul sănătății mamei și copilului pentru a favoriza accesul la servicii pentru această categorie de beneficiari din zone rurale defavorizate.

 

Activăm în 14 județe și 42 de comunități și oferim sprijin pentru 7.500 de părinți, copii și adolescenți anual, cu rezultate considerabile:

-       Procentul femeilor gravide care au mers la control a crescut cu 10%

-       Procentul de copii vaccinați în schema obligatorie a crescut de la 80% la 97%

-       Procentul gravidelor care s-au înscris la un medic de familie a ajuns la 100%

-       Prin educație pentru sănătate și produse de igienă, gradul de curățenie din gospodăriile vizate a crescut în 50% din cazuri. “

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

54

Suma:

4,915 RON

Evenimente fundraising

31 dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: Programul de sănătate a mamei și copilului

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă, în schimb, o donație pentru una dintre cauzele cu care tu simți că rezonezi. 

2,220 RON

Suma:

3

Galantomi:
30 Donatii
31 dec 2019

Daruieste ziua ta ~ 2019

In beneficiul: Programul de sănătate a mamei și copilului

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. 

235 RON

Suma:

1

Galantomi:
4 Donatii
31 dec 2019

Binele Invinge ~ 2019

In beneficiul: Programul de sănătate a mamei și copilului

Nu esti neaparat un sportiv pasionat, ziua ta de nastere a trecut, nu ai o provoare personala pe care sa o folosesti pentru a promova o cauza, dar vrei sa ajuti organizand propria ta campanie de fundraising pe o perioada determinata pentru cauza in care crezi.

2,460 RON

Suma:

1

Galantomi:
20 Donatii

Pagini fundraising

Solidaritatea ne poate salva!

Pentru că situația o cere mai mult ca niciodată, am ales ca și anul acesta să îmi donez ziua de naștere! Astfel, îmbrățișarile și cadouril

1,000 RON Target
470 RON Suma
8 Donatii
47% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,500 RON Target
1,360 RON Suma
15 Donatii
90.666666666667% Complete

De ziua mea, un cadou pentru ei! ❤

RO (English below): E minunat să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor! Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

500 RON Target
235 RON Suma
4 Donatii
47% Complete

Every mother has the right to health!

Eng:  Save the Children Romania created a social inclusion network dedicated to fighting poverty by offering integrated social services (medical, soc

18,000 RON Target
2,460 RON Suma
20 Donatii
13.666666666667% Complete